Dirigente

Lorena Zander, geboren in 1992, kreeg op haar zevende een keyboard van haar opa en oma. Tot haar 14e heeft ze pianoles gevolgd, waarna ze dit een tijd stop heeft gezet.

Muziek was een van haar keuzevakken op het VWO en dat deed haar in het laatste jaar besluiten naar het conservatorium te willen. Ze werd toegelaten tot het eerste jaar van de opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium in Rotterdam, Codarts, met als hoofdinstrument …. klassiek piano.

Meteen in de eerste maand van haar studie werd ze door studenten uit het vierde jaar gevraagd om een koor over te nemen en in te vallen als pianodocent op een muziekschool. Beide baantjes nam ze aan en zo is het allemaal begonnen.

 

.

Sinds september 2013 heeft ze ons koor, Interkerkelijk Gospelkoor Sjofar, onder haar hoede.
Lorena zegt hierover:
“Ik wil graag dat het koor een eenheid is. Dat alle stemmen zo op elkaar zijn afgestemd dat het als één stem klinkt. Dat is niet eens zo makkelijk, zeker niet als je zo perfectionistisch bent als ik. We zijn qua repertoire en zangtechniek bezig om nieuwe dingen uit te proberen, maar vooral vind ik het belangrijk dat we met zijn allen zin hebben om te repeteren.”